Виноградне вино своїми руками
Сезон винограду близький, а ви знову не знаєте що робити з урожаєм?
Спробуйте себе в ролі винороба і ви будете приємно здивовані результатом своєї роботи
Пити вино, зроблене своїми руками вдвічі приємніше, тому що якість напою не викликає ніяких сумнівів, а смакові уподобання ви зможете відрегулювати під себе. Також змішавши сорти можна отримати абсолютно нові ексклюзивні смаки, що не може не радувати.
Процес приготування вина має декілька важливих етапів. Ми розповімо вам про самому основному і громіздкому етапі - тиснява плодів. Саме від кількості соку і залежить весь подальший процес. Здавалося, що може бути складного в цьому процесі, але, діяти треба акуратно і правильно, тому що при порушенні найпростіших правил можна зіпсувати аромат і смак вина в подальшому. Ось кілька простих порад, які вам неодмінно допоможуть у створенні напою:
- якісна сортування: весь гнилий, запліснявілий і зіпсований виноград викинути;
- давити виноград відразу після збору, максимум можна почекати 2-3 години;
- сам виноград мити не потрібно ( на плоді кожної ягоди в природних умовах формується шар дріжджових грибів, які благотворно сказываютя на подальшому бродінні, і в результаті ми отримуємо хороший ароматне вино);
- підготовлення тари ( небажано використовувати металевий посуд, так як в процесі бродіння метал буде окислюватися і впливати на смак напою);
- проведение процесса дезинфекции - все емкости, где будет храниться винное сусло нужно хорошенько вымыть, а еще лучше пропарить кипятком, чтобы в дальнейшем исключить образование плесени.
Как же правильно давить виноград на вино?
На этот вопрос можно легко ответить - ногами (как это делали много веков назад) или руками ( что актуально сейчас в домашних условиях). Но есть небольшая трудность, ручная работа актуальна при малых объемах (до 15 кг), но если у вас большой виноградник, то нужно находить более оптимальные варианты.
Выход, конечно, есть. Сейчас на рынке можно встретить множество различных приспособлений для этого процесса. Но все виды дробилок можно разделить на две основные группы:
- механические;
- электрические.
Принцип действия у всех, практически одинаковый, исключая более профессиональные модели с гребнеотделителем. Дробилки для винограда позволяет перерабатывать большие объемы. Немаловажным фактором является то, что при переработке плодов косточки остаются целыми, и не будут придавать напитку горьковатого привкуса.
- экономия времени и ваших сил;
- простота в использовании;
- тривалий термін служби;
- на виході - більш якісна мезга;
- якісний бункер із пофарбованої сталі не додасть винограду сторонніх запахів;
- невисока ціна.