Виробництво молока І Доїльне обладнання І Виготовлення сиру
Виробництво молока (Доїльне обладнання, Обробка молока)
- Доїльні апарати, Запчастини, Комплектуючі
- Гігієна доїльного обладнання: миючі засоби, йоржі, щітки, ванни
- Фільтри молочні, цідилки, сита, губки
- Устаткування для виготовлення сиру
У процесі виробництва молока дуже важливий кінцевий етап – удій.
Необхідно суворо дотримуватися гігієни доїння.
Важливим є догляд за доїльним апаратом (особливо догляд за доїльною гумою), чистота в трубках, якими надходить молоко і постійне безперебійне надходження різних дезінфікуючих розчинів під час їх миття (у доїльних системах), технічний стан доїльних установок.
Перед доїнням вим'я має бути вимите і старанно витерте насухо. Волога на вимені містить бактерії, які потрапляють у молоко, забруднюють його.
Якщо хоча б одна частка вимені буде хвора, то отримане з неї молоко знизить якість денного надою.
Щоб цього уникнути, слід контролювати вим'я перед кожним доїнням.