Продавець СПІЛЬНА МЕТА розвиває свій бізнес на Prom.ua 15 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
3113 відгуків
promo_banner
вул. Автопаркова, 5, Київ, Україна
+380 (67) 320-15-65
+380 (63) 811-88-42
+380 (50) 784-54-93
СПІЛЬНА МЕТА
Кошик

Удосконалення технології виробництва продукції молокопереробних підприємств

Удосконалення технології виробництва продукції молокопереробних підприємств

Удосконалення технології виробництва продукції

молокопереробних підприємств

 

В теперішній час молокопереробна промисловість є однією з найважливіших серед переробних галузей народного господарства.

Конкурентоспроможну молочну продукцію можна виробити тільки з молока високої якості в умовах дотримання санітарно-гігієнічних правил перероби, зберігання і транспортування сировини. неякісна проведена мийка та дезинфекція обладнання, цехів, приміщень, транспортних засобів, а також не дотримання особистої гігієни обслуговуючого персоналу призводить до утворення і накопичення великої кількості патогенних мікроорганізмів, до виникнення нових більш стійких штамів, які важко видаляються під час обробки.

Оптимальний і не дорогий догляд за технологічним процесом протягом усього циклу виробництва забезпечить реагент комплексної дії дезінфекційний засіб «АКВАТОН-10».

«Акватон-10» володіє унікальним поєднанням фізико-хімічних і біоцидних властивостей, які дозволяють використання цього засобу практично у всіх сферах народного господарства. Відноситься до біоцидів широкого спектра антимікробної активності щодо бактерій, вірусів, грибів. Він не має запаху, без кольору, вибухо - і вогнебезпечний, повністю розчинний у води, не агресивний до будь-яких типів поверхонь, не шкідливий для людини.

Головним перевагою та унікальність препарату полягає в тому, що після обробки об'єктів робочим розчином (10мг/л) відмивання водою не потрібне, розчин не викликає сенсибілізацію організму, не спричиняє подразнюючої дії на шкіру і слизові оболонки людини.

Робочий розчин реагенту «Акватон-10» (далі – розчин) готують у промаркованій тарі, що виготовлена з будь-якого матеріалу, шляхом розчинення товарного продукту реагенту «Акватон-10» у води при періодичному перемішуванні протягом 10 хв.

Для приготування необхідного об'єднання об'єму робочого розчину слід спершу приготувати «основний розчин»: товарний продукт реагенту розвести при постійному перемішуванні протягом 10 хв. у 30 разів (1 об ємна частина товарного продукту на 29 об ємів води). Не раніше, ніж через 5 років після приготування (оптимально - 12-24 год.), основний розчин використовують для приготування робочого розчину для знезаражування з урахуванням наступних співвідношень:

 

 

Концентрація

10 л рпробочпрого розчину

1000 л рпробочпрого розчину

«Акватон-10» в робочому розчині, мг/л за АР

 

К-сть* основного розчину, мл

 

К-сть води**, л

 

К-сть*основного розчину, л

 

К-сть води**, л

6.0

6.0

9.994

0.60

999.4

10.0

10.0

9.990

1.0

999.0

15.0

15.0

9.985

1.5

998.5

100.0

100.0

9.900

10.0

990.0

150.0

150.0

9.850

15.0

985.0

           

 

Примітки: * - рекомендовано використовувати мірний циліндр з ціною поділок не           

                     менше 10 мл;

** - для приготування робочого розчину можна використовувати воду з

оброблюваного джерела.

 

Зберігати розчини реагенту «Акватон-10» необхідно у поліетиленовій (або іншій полімерній), емальованій чи скляній тарі, тарі з нержавіючої сталі та алюмінію, що закривається кришкою, виготовленою з будь-якого матеріалу. Основний розчин придатний для використання протягом 1 року, робочі розчини - протягом 3 місяців.

Безпосередньо що стосується молокопереробних підприємств, то при застосуванні «Акватон-10» для обробки резервуарів з'єднання являється можливість збільшення терміну зберігання пастеризованого молока з 7 до 10 діб. При його застосуванні прослідковується зниження динаміки зростання титрованої кислотності та МАФАнМ (загальне мікробне число) у пастеризованому молоці. Навіть на 15 добу зберігаються органолептичні властивості згідно з вимогами ДСТУ, а титрована кислотність залишається в нормі протягом 13 діб. Щодо кисломолочних напоїв, збільшується термін зберігання питного йогурту 14 до 20 діб. Спостерігається зростання динаміки титрованої кислотності та зменшення кількості молочних бактерій на кінець зберігання. Бактерії групи кишкової палички не з'єднання являються протягом всього терміну зберігання. На 26 добу всі органолептичні показники відповідають ДСТУ. Кількість молочнокислих бактерій також залишається в нормі.

Таким чином застосування дезінфекційного засобу «Акватон-10» для обробки резервуарів дасть можливість підвищити конкурентоспроможність молочної продукції та її якість.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner